FlexBox - Voor bedrijven

De herbruikbare verzenddoos voor uw bedrijf 

De FlexBox

De FlexBox is een geupcyclede herbruikbare leveringsdoos. Gemaakt van zeildoeken en reclameborden, het vervangt de kartonnen wegwerpdoos en het vermindert de milieu-impact van verpakkingen met een factor 100.

Hoe werkt het?

Om uw producten verpakt in de fantastische FlexBox aan uw klanten te kunnen aanbieden, hebben wij een snel en eenvoudig aanvraagformulier opgesteld waarmee u alle nodige informatie aans ons kunt bezorgen.

Met deze informatie bepaalt onze Pre Rental Service het aantal en de grootte van de FlexBoxen die geschikt zijn voor uw bedrijf, om 2 weken verzending te garanderen. Zodra wij het formulier hebben ontvangen, ontvangt u onze prijslijst en nemen wij contact met u op. Samen bespreken we de beste configuratie voor uw behoeften en onze samenwerking.

Zodra u uw FlexBox-bestelling goedkeurt, worden ze aan uw bedrijf geleverd, samen met toegang tot het merchant portal en het depothulpbestand. Zodra uw FlexBoxen zijn ontvangen, kunt u ze gewoon gebrijken om de bestellingen van uw klanten te verpakken.

Gemakkelijk te gebruiken, u vult de FLexBox met uw producten en scant de barcode van de doos in het portaal. Vervolgens schuift u het verzendlabel achter het transparante venster en overhandigt u het aan de vervoerder van uw keuze.

Wanneer uw klant de doos ontvangt, zal hij eerst versteld staan van uw hoogwaardige, praktische, schone en unieke verpakking. Dan zal hij een tweede keer versteld staan wanneer hij de producten ontdekt die u hem met zorg heeft toegestuurd.

Na al deze aangename verrassingen, vouwt de verrukte klant de FlexBox op en stuurt hij hem terug met behup van het retourlabel, dat hij op zijn beurt achter het transparante venster plaatst.

Ik ben overtuigd, ik vul het aanvraagformulier in.

Hergebruik circuit

De hergebruiklus is een integraal onderdeel van de FlexBoxdienst. Het dient om het positieve effect ervan te optimaliseren.

Het bestaat uit het traject van de FlexBox tussen uw bedrijf, uw klant en onze schoonmaakbedrijf.

Als uw klant producten, statiegeldverpakkingen of opvulmateriaal retourneren, maakt de FlexBox dat gemakkelijk: in geval van platte retourverpakkingen of opvulmateriaal wordt het opgevouwen, in geval van grotere producten wordt het opengevouwen. Vervolgens plaatst hij het retouretiket achter het transparante venster.

In ieder geval geeft de klant de doos af bij een van de vele afhaalpunten van Mondial Relay of BPost, of een ander punt dat deel uitmaakt van ons FlexBox netwerk in.

Ik wil graag deel uitmaken van het   réseau FlexBox .   

Als een klant een product wil terugsturen, gaat de FlexBox rechtstreeks naar u terug. U scant het, verzamelt de statiegeldverpakkingen en de producten en gaat weer op pad. Als u het wilt laten nakijken (schoonmaken en eventueel herstellen), dan laat u ons dat via het portaal weten en zorgen wij ervoor dat het naar ons circuit wordt teruggebracht.

Als er geen producten worden teruggestuurd, brengt de vervoerder de FlexBox naar een van onze schoonmaakbedrijven. Zodra deze is gescand, ontvangt u uw FlexBoxen snel in batches. Wij zorgen voor het schoonmaken van de doos die weer in ons circuit zit. Maar daar hoeft u u geen zorgen over te maken, want u ontvangt al een nieuwe doos.

Als u vragen heeft, kijk dan in de FAQ of neem contact met ons op. U zult zien dat onze After Rental Service net zo goed is als onze Pre Rental Service.  

Het hergebruikcircuit in beelden

 
 
             Ter illustratie van de FlexBox-cyclus zijn hier alle fasen van de schakeling in beeld gebracht             

Ik ben overtuigd, ik vul het aanvraagformulier in.

 FlexBox en 3D

Binnenkort : u kunt de FlexBox vanuit elke hoek bekijken vanaf uw scherm !

 FlexBox en FlexBag

Er bestaan 6 maten van FlexBoxen van XS tot XXL (breedte x lengte x hoogte) :

 • XS : 20 x 30 x 15 cm
 • S : 30 x 30 x 15 cm (in beelden hieronder)
 • M : 30 x 60 x 15 cm
 • L : 30 x 30 x 30 cm
 • XL : 30 x 60 x 30 cm
 • XXL : 40 x 60 x 40 cm

Er bestaan ook 3 maten van FlexBags van S tot L (lengte x breedte):

 • S : 30 x 20 cm
 • M : 40 x 30 cm
 • L : 60 x 40 cm

Waarom de FlexBox?

Voor de milieu- en sociale effecten :

 • De FlexBox is gemaakt van 95% gebruikte zeildoeken en reclameborden die anders in het containerpark begraven of verbrand zouden worden. De resterende 5% is draad, een transparante venster, klittenband, barcode en bias.
 • De FlexBox is qua CO2-uitstoot 30 keren minder belastend voor het milieu dan een conventionele kartonnen doos.
 • Als 0.1% van Belgische zendingen met de FlexBox zou worden gedaan, spreken we over een besparing van 80 ton karton en 120 ton CO2 per jaar.
 • Het totale milieueffect van de FlexBox is 100 keren kleinder dan dat van een conventionele kartonnen doos.
 • Lees hier de Levenscyclusanalyse.
 • Het FlexBox-project voldoet aan de eisen van de Europese Green Deal.
 • De FlexBoxen worden in België gemaakt in maatwerkbedrijven.
 • Het project steunt de lokale economie omdat de FlexBox niet alleen in België wordt geproduceerd, maar ook wordt schoongemaakt en hersteld in Belgische maatwerkbedrijven.

Ik ben overtuigd, ik vul het aanvraagformulier in.

Voor uw bedrijf :

 • Ondersteuning van een sociaal en lokaal project, terwijl de ecologische impact van uw activiteit wordt verminderd. Het is een positieve invloed op het imago van uw bedrijf. Wij helpen u het te promoten.
 • Financiële besparing ten opzichte van de aankoop van kartonnen dozen. Ik wil graag de tariefkaar ontvangen, ik vul het aanvraagformulier in.
 • Bescherming van de inhoud van uw zendingen in een schone, waterdichte doos.
 • Besparing van opslagruimte omdat u geen kartonnen dozen meer in grote hoeveelheden hoeft te kopen, u slaat slechts 2 weken FlexBoxen op. U kunt de FlexBoxen verhuren tijdens de piekperiodes van het jaar.
 • Het gebruiks- en etiketteringsgemak van de FlexBox: geen tape, dispensers, zelfklevende etiketten en snijdend materiaal meer nodig. Dit brengt meer veiligheid voor de operatoren die uw paketten verpakken.
 • Gemakkelijk terugkrijgen van uw
 • Bewustmaking van het hergebruik- en statiegeldsysteem.

Ik ben overtuigd, ik vul het aanvraagformulier in.

Voor uw klanten :

 • Geen dozen meer die zich opstapelen tot de afvalinzameling of de rit naar het containerpark.
 • Gemakkelijk en veilig hanteren en openen van de FlexBox.
 • Eenvoudig retour van statiegeldverpakking, opvulmateriaal en producten.
 • Bijdrage aan een betere toekomst.
 • Contact met een gelukkige vervoerder die graag gemakkelijk te behandelen verpakkingen levert.

Ik ben overtuigd, ik vul het aanvraagformulier in.

Het portfolio van de Flex verpakkingen bevindt zich hier in.

Het principe van statiegeld

Om de teruggave van de FlexBox aan het circuit te verzekeren, zullen uw klanten u een waarborgsom moeten betalen voor het gebruik ervan. Zij krijgen het terug zodra de FlexBox weer in het circuit zit (bij u of in ons hergebruik circuit).

Is het statiegeld nieuw voor uw bedrijf en maakt u zich zorgen dat uw klanten de FlexBox niet terugsturen? Maak je geen zorgen, met de hulp van partners die ervaring hebben met statiegeld, heeft het FlexBox-team een map samengesteld om je te helpen dit te beheren. In deze map vindt u de aanbevolen statiegeldprijs, een uitleg over hoe het statiegeld werkt, teksten om met uw klanten te communiceren over het nieuwe systeem en een vooraf geschreven e-mail om uw klanten eraan te herinneren de FlexBox terug in het systeem te plaatsen.

Ik ben overtuigd, ik vul het aanvraagformulier in.


Het FlexBox-portaal

Om de FlexBoxen in het hergebruikcircuit te kunnen volgen, heeft elke box een unieke code. Voor ons is het een manier om de levensduur te volgen, te tellen hoe vaak ze zijn gebruikt, te voorkomen dat er nieuw afval ontstaat en te evalueren hoe goed ons innovatieve systeem werkt. Voor u is het een kans om te weten waar de FlexBoxen die u naar uw klanten stuurt zich bevinden en om ervoor te zorgen dat ze terug het hergebruikcircuit ingaan. Om aan de GDPR te voldoen, kunt u uiteraard alleen zien van welke klant de FlexBox is.

Het portaal is zeer gebruiksvriendelijk, het is een webpagina die u opent en die de barcode van elke gebruikte FlexBox registreert wanneer u deze scant voordat u hem verzendt. Wij leveren u ook een scanner als u die nog niet heeft.

Via het portaal kunt u beslissen om FlexBoxen op te sturen voor reiniging of reparatie. U kunt ook het aantal verhuurboxen aanpassen.

Ik ben overtuigd, ik vul het aanvraagformulier in.

FAQ - Ik ben een handelaar

Wij leveren u een communicatiepakket met materiaal voor uw winkel, uw website en uw sociale netwerken.

Het FlexBox-netwerk is de plaats waar uw klanten hun FlexBoxen terug in het hergebruiksysteem kunnen brengen. Postkantoren en Mondial Relay-punten maken automatisch deel uit van het netwerk. Ik wil de FlexBox netwerk in.

Om lid te worden van het FlexBox netwerk en een FlexBox-ophaalpunt voor te stellen, klik hier.

Maak je geen zorgen, we hebben inderdaad een bestand ter ondersteuning van het herstel van de FlexBox. Omdat de FlexBox bovendien retourgeschikt is, zijn klanten gemotiveerd om de FlexBox weer in omloop te brengen.

Om onze prijskaart voor de FlexBox te ontvangen, gelieve het aanvraagformulier  in.

Nee, u hoeft helemaal niets te doen! Het hergebruikcircuit bevat een onderhoudsstap, zodat u uw klanten altijd een schone en aangename verzenddoos kunt aanbieden.

Voorlopig laat de FlexBox-dienst nog geen verzending naar het buitenland toe, maar we werken er hard aan!

Door het  aanvraagformulier in te vullen, berekenen wij uw FlexBox-behoefte voor u.

Als u zelf een eerste berekening wilt maken :

Een FlexBox heeft 2 weken nodig om een volledige cyclus te doorlopen: verpakking, verzending door de handelaar, ontvangst door de klant, terugzending door de klant, ontvangst door de schoonmaak MWB, terugzending van een nieuwe FlexBox naar de handelaar. Neem ofwel het gemiddelde aantal bestellingen per dag en vermenigvuldig dat om tot 2 weken bestellingen te komen, ofwel het gemiddelde aantal bestellingen over 2 weken. Dit is het aantal FlexBoxen dat je nodig hebt.

Voorbeelden:

 1. Ik verstuur 10 pakketten per dag: 10 werkdagen (2 weken) x 10 pakketten/dag = 100 FlexBoxen
 2. Ik verstuur 70 pakketten/2 weken = 70 FlexBoxen
 3. Ik verstuur 300 pakketten/maand = 150 FlexBoxen

Gevaarlijke of scherpe producten kunnen niet in de FlexBox worden vervoerd. Levende wezens ook niet (maar we vermoeden dat u dat al wist).

De gewichtslimieten zijn dezelfde als de limieten die u zou stellen voor een kartonnen doos of de limieten die BPost stelt.

Geen reden tot paniek! We hebben een folder samengesteld om de terugkeer van FlexBoxen te ondersteunen. In deze map vindt u de aanbevolen statiegeldprijs, een uitleg over hoe het statiegeld werkt, teksten om met uw klanten te communiceren over het nieuwe systeem en een vooraf geschreven e-mail om uw klanten eraan te herinneren de FlexBox terug te sturen.

U kunt ons altijd bellen op 0470/87.66.41. Als we niet meteen antwoorden, laat dan een bericht achter en we bellen u terug.

Ik ben overtuigd, ik vul het  aanvraagformulier in.

Partager